DISTRIBUIȚI
dpa

O scurgere a unui solvent s-a produs miercuri la o companie farmaceutică germană implicată în producţia vaccinurilor împotriva COVID-19, ceea ce este posibil să fie provocat rănirea a 13 persoane, potrivit poliţiei, relatează dpa, scrie agerpres.

Incidentul este posibil să fi fost cauzat de o defecţiune tehnică la Rentschler, o companie farmaceutică cu sediul la Laupheim, în landul german Baden-Wuerttemberg.


Citește și : Ani grei de închisoare pentru doi iranieni cu dublă cetăţenie

„Acum trebuie să aşteptăm să vedem dacă există sechele”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Patru angajaţi este posibil să fi intrat în contact direct cu agentul respectiv şi nouă alte persoane se crede că au fost rănite după această scurgere accidentală, potrivit comunicatului.

„Din cei 13 angajaţi din echipa de producţie care se aflau la faţa locului la momentul relevant, doi se află în prezent sub monitorizare medicală din precauţie”, a precizat compania.

O evaluare iniţială a stabilit că nimeni nu a fost rănit. Un purtător de cuvânt al poliţiei a atras însă atenţia că cei afectaţi ar putea prezenta sechele după câteva ore.

Compania Rentschler este implicată şi în producţia de vaccinuri COVID-19 de către BioNTech şi Pfizer.

O purtătoare de cuvânt a companiei a confirmat incidentul. Potrivit ei, accidentul de miercuri nu are impact asupra producţiei vaccinului împotriva COVID-19.

„Producerea ingredientelor noastre farmaceutice active pentru clienţii noştri continuă fără întrerupere; nu sunt aşteptate întârzieri sau disfuncţionalităţi”, a precizat Rentschler.

Citește și : Minskul spune că vameşii lituanieni îi bat pe migranţii care ies din Belarus

Potrivit poliţiei, solventul s-a scurs dintr-un furtun în timpul procesului de producţie. După incidentul, brigada de pompieri a verificat aerul pentru a depista eventuali poluanţi. Poliţia investighează cauza accidentului.

Datorită măsurilor de siguranţă luare, nu a fost necesară evacuarea completă a clădirii afectate. „Angajaţi instruiţi special de la companie au colectat mai târziu lichidul scurs şi l-au aruncat într-un mod corespunzător”, a precizat poliţia.