DISTRIBUIȚI
REUTERS

Trei cetăţeni germani care au luat o cursă aviatică din Köln spre Mallorca în scop turistic nu au fost lăsaţi să intre pe teritoriul spaniol şi au fost trimişi marţi de autorităţi înapoi în Germania, informează dpa, potrivit agerpres.

Guvernul local a susţinut că cei doi bărbaţi şi o femeie nu aveau un motiv suficient de bine întemeiat pentru călătoria lor spre această destinaţie populară, potrivit agenţiei Europa Press.


Citește și : Un atac cibernetic asupra companiei aeriene britanice EasyJet a expus datele a milioane de clienţi

Spania, la fel ca majoritatea ţărilor din Europa, a impus restricţii la călătorii pentru a combate răspândirea noului tip de coronavirus. Doar rezidenţii sau persoanele cu afaceri importante pot intra pe teritoriul spaniol şi oricine vine din altă ţară trebuie să stea două săptămâni în carantină odată ajuns în Spania.

Miniştrii de externe ai ţărilor europene au discutat luni despre măsurile care să permită turismul în acest sezon estival. Italia a anunţat că va începe să primească turişti de pe 3 iunie, însă Spania nu este încă pregătită pentru aceasta.

„Sper că vom putea relua activităţile turistice la sfârşitul lui iunie”, a spus luni ministrul spaniol al transporturilor Jose Luis Abalos. „Nu putem permite intrarea de (turişti) străini în condiţiile în care populaţia Spaniei este încă supusă restricţiilor”, a subliniat el.

Citește și : Şeful OMS îşi ia angajamentul că instituţia pe care o reprezintă va continua să conducă lupta împotriva pandemiei