DISTRIBUIȚI
Daily Star

O veche bombă de aviaţie a explodat miercuri în apropiere de un pod de lângă cea mai aglomerată gară feroviară din Munchen, provocând rănirea a trei persoane, informează poliţia pe Twitter, relatează Reuters, potrivit agerpres

Unul dintre cei trei răniţi se află în stare gravă, a anunţat serviciul de pompieri din Munchen.


Citește și : Antony Blinken felicită poporul român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de foraj la un sit în construcţie, a precizat poliţia. Zona periculoasă a fost izolată. „Nu există pericol în afara acestei zone”, a precizat poliţia.

Din cauza exploziei, traficul feroviar spre şi dinspre principala gară feroviară a fost suspendat, potrivit operatorului feroviar Deutsche Bahn. Nu se ştie când se va relua traficul feroviar.

Peste 2.000 de tone de bombe şi muniţii sunt descoperite anual în Germania, la peste 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.

Citește și : Instituţiile UE transmit mesaje de felicitare de Ziua Naţională a României

Avioanele britanice şi americane au lansat asupra Germaniei 1,5 milioane de bombe în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, care au provocat moartea a 600.000 de persoane. Oficialii estimează că 15% din bombe nu au explodat, unele dintre ale aflându-se la adâncimi de până la 6 metri.