DISTRIBUIȚI

Anchetatori americani au ajuns miercuri pe aeroportul din Miami (sud-est), unde un avion al companiei dominicane Red Air a aterizat marţi cu o problemă la trenul de aterizare, provocând un incendiu şi evacuarea a o sută de persoane, dintre care trei au fost rănite, relatează AFP, potrivit agerpres.

Imaginile difuzate de mass-media americane au arătat aeronava, un McDonnell Douglas MD-82 care venise din Republica Dominicană, de-a curmezişul pistei, jumătate în iarbă, în timp ce pasagerii părăseau în grabă cabina pe o parte, iar un fum negru era vizibil pe cealaltă parte a avionului.


Citeşte şi: G7 va face ‘propuneri concrete’ pentru ‘creşterea presiunii asupra Rusiei’ – Black News

O echipă de anchetatori ai Agenţiei americane pentru siguranţa transporturilor, NTSB, a sosit la faţa locului miercuri dimineaţa, potrivit unui comunicat.

Cutiile negre ale aparatului de zbor au fost recuperate şi vor fi analizate. Anchetatorii, care au discutat cu echipele de salvare, vor avea acces şi în interiorul avionului, odată ce acesta va fi golit de combustibil.

„S-a produs o prăbuşire a trenului de aterizare din stânga în timp ce avionul a ajuns pe pista 9, a ieşit de pe pistă şi s-a oprit într-o zonă cu iarbă”, a spus NTSB. Un incendiu a izbucnit apoi „pe partea dreaptă” a aeronavei.

Citeşte şi: Preşedintele ales al Columbiei şi preşedintele Venezuelei au discutat probleme legate de graniţă – Black News

„Trei persoane au fost transportate la spitale din apropiere”, a anunţat Departamentul de pompieri din Miami, adăugând că s-a reuşit „limitarea scurgerii de combustibil”.

Zborul L5-203 „a întâmpinat dificultăţi tehnice” când a aterizat în jurul orei 17:45 (21:45 GMT), a declarat pe Twitter Red Air, o mică companie aeriană low-cost cu sediul în Republica Dominicană, care a precizat că 130 de pasageri şi 10 membri ai echipajului au fost evacuaţi din aeronavă.