DISTRIBUIȚI
REUTERS

China a afirmat miercuri că trei producători de medicamente au depus cereri pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 în cadrul mecanismului global de distribuire a vaccinurilor COVAX, ceea ce reprezintă primul pas spre livrarea de vaccinuri dezvoltate în China în cadrul acestei iniţiative, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Sinovac Biotech, Sinopharm şi CanSino Biologics au depus cereri, a precizat într-o conferinţă de presă purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez Hua Chunying.


Citeşte şi: Trump a discutat cu apropiaţii săi despre formarea propriului partid

Prin mecanismul COVAX, gestionat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alianţa pentru vaccinuri GAVI, primele vaccinuri anti-COVID-19 urmează să înceapă să fie distribuite în februarie în ţări sărace şi cu venituri medii, fiind prevăzută livrarea în cursul acestui an a două dintr-un total de 3 miliarde de doze.

Citeşte şi: Steve Bannon se numără printre americanii graţiaţi de Trump

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a denunţat luni faptul că un „naţionalism” al vaccinurilor a adus lumea în pragul unui „eşec moral catastrofal” şi a îndemnat statele şi producătorii să distribuie dozele de vaccin mai corect pe plan global.