DISTRIBUIȚI

Trei persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă şi una a fost rănită în urma unei avalanşe produse într-o staţiune de schi de lângă oraşul Norilsk din nordul Rusiei, au informat autorităţile, potrivit AFP, scrie agerpres.

„Au fost găsite cadavrele a trei persoane, cel al unei femei de 38 de ani, cel al copilului ei de un an şi jumătate şi cel al soţului ei în vârstă de 45 de ani”, a declarat într-un comunicat Comitetul de Investigaţii, responsabil cu principalele anchete penale din Rusia.


Citește și : 15 persoane inculpate de justiţia federală pentru violenţe la Capitoliu

Potrivit acestuia, un adolescent de 14 ani „grav rănit” a fost descoperit îngropat în zăpadă, însă în viaţă, şi a fost transportat la spital.

Tragedia a avut loc la ora locală 12:30 (19:30 GMT vineri), într-o staţiune de schi aflată la nord-est de Norilsk, un oraş industrial cu condiţii meteo extreme, situat dincolo de Cercul Polar, la 2.900 de kilometri de Moscova.

Patru clădiri au fost îngropate sub zăpadă, potrivit Comitetului de Investigaţii, care nu a specificat dacă victimele fac parte din aceeaşi familie.

Un salvator voluntar a indicat Comitetului că doar o familie compusă din patru persoane – cea a responsabilului cu instalaţiile de transport pe cablu – se afla în vacanţă acolo.

„Avem un viscol foarte sever, aşa că azi erau puţini oameni la staţia de transport pe cablu”, a declarat voluntarul pentru canalul Rossia-24.

Citește și : Autorităţile suedeze propun pentru prima dată implementarea măsurilor de carantină

La începutul după-amiezii, serviciile locale de urgenţă au raportat că operaţiunea de salvare, care a mobilizat 242 salvatori şi 29 de vehicule, s-a încheiat. Un videoclip, difuzat de Ministerul Situaţiilor de Urgenţă, arăta salvatorii curăţând zăpada de deasupra unei clădiri îngropate complet de avalanşă.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru „nerespectarea normelor de siguranţă”.