DISTRIBUIȚI
Flood waters run through city of Nelson, New Zealand August 17, 2022 in this still image obtained from a video. Peter Gibbs/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Trei persoane au murit şi o alta a fost declarată dispărută după inundaţiile provocate de ploile torenţiale care au căzut în Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, informează sâmbătă DPA, potrivit agerpres.  

Starea de urgenţă a fost decretată la nivelul întregului oraş Auckland, în care trăiesc 1,6 milioane de oameni şi care s-a confruntat cu cea mai ploioasă zi din istoria înregistrărilor sale meteorologice.


Citește și : Cel puţin opt morţi într-un atac armat la o sinagogă din Ierusalimul de Est

Sâmbătă, Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Auckland a informat că precipitaţii de până la 265 de cm3 au căzut în zone ale oraşului în noaptea de vineri.

Poliţia locală a anunţat că trei persoane au murit şi că o altă persoană a fost declarată dispărută, în cadrul unor incidente separate.

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-un canal inundat, iar un cel al altui bărbat a fost descoperit într-o parcare acoperită de apă. A treia persoană a murit după ce o alunecare de teren a distrus o locuinţă.

Echipele de intervenţie au demarat căutările pentru găsirea celei de-a patra persoane, care a fost luată de un torent.

Prim-ministrul neozeelandez, Chris Hipkins, s-a deplasat la Auckland sâmbătă şi a spus că prioritatea autorităţilor este aceea de a garanta siguranţa locuitorilor din acest oraş.

Echipajele de pompieri au primit peste 2.000 de apeluri telefonice şi s-au implicat în 126 de operaţiuni de salvare, a adăugat Brad Mosby, directorul districtual al Brigăzii de pompieri şi intervenţie din Noua Zeelandă.

Citește și : Cheia rezolvării conflictului din Ucraina este la Biden, dar acesta nu o foloseşte

Pe aeroportul din Auckland, cel mai mare din ţară, nicio cursă internaţională nu va putea să decoleze sau să aterizeze până sâmbătă.

Precipitaţii de 245 de cm3 au căzut în zona aeroportului în ultimele 24 de ore. Precedentul record era de 161,8 cm3 şi fusese stabilit în februarie 1985.