DISTRIBUIȚI

Trei persoane au fost arestate la New Delhi sub bănuiala că nu au respectat normele de securitate, după moartea a cel puţin 27 de oameni în incendiul de vineri dintr-un imobil din vestul metropolei, informează duminică dpa, potrivit agerpres

Proprietarul clădirii a fost reţinut după o rundă de percheziţii, duminică dimineaţa, alţi doi suspecţi fiind arestaţi sâmbătă.


Citește și : G7 examinează alternative la transportul de cereale ucrainene pe cale navală, pentru a sparge o blocadă rusă (Baerbock)

Alţi 12 oameni au fost răniţi în incendiul izbucnit vineri la o clădire cu patru etaje din Mundka, la periferia vestică a oraşului.

Potrivit unui responsabil al pompierilor, focul a pornit de la primul nivel, unde se află sediul unei companii producătoare de camere de securitate.

Doi fraţi, proprietarii firmei, sunt ceilalţi suspecţi arestaţi.

Clădirea nu avea autorizaţie de funcţionare de la departamentul de pompieri şi nici nu era dotată cu echipamente de salvare în caz de incendiu, a menţionat responsabilul pompierilor.

Citește și : Miniştrii agriculturii din G7 critică decizia Indiei de a interzice exporturile de grâu

Cel puţin alte 50 de persoane au fost salvate ulterior din imobilul afectat.

Accidentele şi incendiile sunt destul de frecvente în India, unde standardele de securitate sunt de multe ori neglijate, menţionează dpa. Sisteme de protecţie antiincendiu necorespunzătoare, lipsa ieşirilor de urgenţă şi instalaţiile electrice învechite reprezintă frecvent cauzele acestor tragedii.