DISTRIBUIȚI
Reuters

Trei palestinieni au fost ucişi de soldaţi israelieni în nordul Fâşiei Gaza, la frontiera cu Israelul, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană, citat de France Presse, potrivit agerpres.

Armata israeliană a afirmat într-un comunicat anterior că a tras dintr-un elicopter şi un tanc în direcţia unor „suspecţi înarmaţi” de-a lungul barierei care separă Israelul de Fâşia Gaza.


Citește și : Netanyahu susţine că ‘nu este impresionat’ de ameninţările liderului Hezbollah

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, enclava controlată din 2007 de mişcarea islamistă Hamas, un alt palestinian a fost rănit şi spitalizat după acest incident survenit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Trei rachete au fost lansate dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului sâmbătă seara, a anunţat armata israeliană, acesta fiind al doilea atac în decurs de 24 de ore.

Hamas şi Israelul au purtat trei războaie din 2008.

Citește și : Bilanțul atacului comis la o nuntă la Kabul a ajuns la 63 de morți și 182 de răniți

Din martie 2018, Fâşia Gaza este scena – de-a lungul barierei de la frontiera cu Israelul – a unor proteste săptămânale, în general însoţite de violenţe, pentru a cere în special ridicarea blocadei stricte israeliene impuse de peste zece ani împotriva enclavei.

De atunci, cel puţin 35 de palestinieni au fost ucişi de tiruri palestiniene, în majoritate în cursul confruntărilor survenite în cadrul acestor acţiuni de protest. Alţii au decedat în urma unor lovituri israeliene, ca represalii la acte ostile provenind de pe teritoriul enclavei, potrivit AFP.