DISTRIBUIȚI
afp

Alte trei cazuri de Ebola au fost confirmate într-o regiune din estul Republicii Democrate Congo, ridicând la cinci bilanţul persoanelor infectate în ultimele 10 zile, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit oficialilor din sectorul sănătăţii, acest focar viral pare să fie asociat cu epidemia masivă din 2018-2020, care a ucis peste 2.200 de oameni şi a infectat alte peste 1.000 de persoane.


Citeşte şi: Milioane de vieți depind de modul în care se termină pandemia – Black News

Cele trei cazuri au fost detectate sâmbătă într-un centru medical din Butsili, situat în apropiere de oraşul Beni, epicentrul precedentei epidemii de Ebola, a precizat OMS într-un comunicat. Trei persoane dintre cele cinci cazuri confirmate recent cu Ebola au murit.

Focarele care apar după o epidemie majoră de Ebola pot fi cauzate de infecţiile latente care continuă să existe în sperma supravieţuitorilor. Un alt focar asociat epidemiei din 2018-2020 a izbucnit în luna februarie şi a fost stins abia în mai, după ce a provocat şase decese.

Vaccinurile au reprezentat un factor-cheie în ceea ce priveşte stingerea mai rapidă a focarelor de Ebola. Luna trecută, medicii au început vaccinarea persoanelor care au intrat în contact cu persoanele pozitive, folosind un vaccin produs de compania Merck.

Citeşte şi: Ruşii aveau o ‘CÂRTIŢĂ’ în cabinetul ministrului francez al apărării – Black News

Acel ser este unul dintre cele două vaccinuri anti-Ebola care sunt disponibile pe piaţă, celălalt fiind produs de compania Johnson&Johnson.

Infecţiile cu Ebola provoacă de obicei febră ridicată, sângerări interne şi sunt adeseori fatale. În 2014 şi 2015, cel mai grav focar de Ebola s-a declanşat în Africa de Vest şi a provocat peste 11.000 de decese.