DISTRIBUIȚI
Hindustan Times

Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi trei au fost rănite într-o coliziune între un elicopter şi un avion de mici dimensiuni, produsă duminică pe un aeroport din Nepal, nu departe de Muntele Everest, au comunicat autorităţile locale, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Un avion al companiei Simrik Air care decola de pe aeroportul Tenzing-Hillary din Lukla, poarta de acces spre Everest, a lovit un elicopter al Manang Air aflat pe un heliport, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Uttam Raj Subedi.


Citește și : Albania: Poliţişti răniţi în timpul protestului opoziţiei împotriva premierului Rama

‘Co-pilotul şi un poliţist au murit la locul prăbuşirii. Un alt poliţist a decedat într-un spital din Kathmandu’, a precizat purtătorul de cuvânt.

Pilotul avionului, cel al elicopterului şi un angajat al Manang Air au fost răniţi, fiind ulterior transportaţi la Kathmandu pentru îngrijiri medicale.

Patru pasageri aflaţi în avion au scăpat nevătămaţi.

Poliţiştii făceau parte dintr-o forţă de poliţie turistică desfăşurată în zonă.

Atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni nepalezi.

Sute de alpinişti străini se îndreaptă spre această regiune muntoasă în aprilie pentru a încerca să escaladeze Everestul în timpul sezonului de expediţii comerciale, care durează până în mai.

Aeroportul din Lukla este situat la o altitudine de 2.843 metri şi este considerat unul din cele mai periculoase din lume.

Citește și : ‘Vestele galbene’, la actul 22 în Franţa: Noi ciocniri cu forțele de ordine

Luna trecută, şapte persoane, printre care ministrul nepalez al turismului, au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit în estul ţării.

În martie 2018, 50 de oameni, printre care 23 de cetăţeni din Bangladesh, şi-au pierdut viaţa după ce avionul lor s-a prăbuşit şi a luat foc la aterizarea pe aeroportul din Kathmandu.