DISTRIBUIȚI
India News Republic

Cel puţin trei marinari şi-au pierdut viaţa şi alţi trei sunt daţi dispăruţi după naufragiul unei nave cargo duminică în Marea Neagră, în largul Turciei, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii luni de către autorităţile turce, citat de AFP, potrivit agerpres.

Echipe de intervenţie turceşti au reuşit duminică, în pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile, să recupereze şase membri ai echipajului navei cargo ‘Arvin’, cu pavilion Palau (ţară insulară în Oceanul Pacific), aparţinând unei companii ucrainene.


Citește și : Un studiu relevă succesul iniţial al campaniei de vaccinare în Israel

Guvernatorul provinciei Bartin (nordul Turciei), Sinan Guner, a indicat luni că echipele de salvare încearcă să-i localizeze pe cei trei marinari daţi dispăruţi şi să recupereze corpurile altor trei persoane, între care una prinsă între stânci.

Dar din cauza rafalelor puternice de vânt şi a vizibilităţii reduse, elicopterele au fost consemnate la sol, iar vedetele gărzilor de coastă blocate în port.

‘Este imposibil ca echipele să pornească pe mare. Continuăm operaţiunile de salvare de pe uscat’, a declarat Güner, indicând că scafandrii întreprind căutări în unele zone stâncoase din apropierea ţărmului.

Potrivit autorităţilor, echipajul ‘Arvin’ era compus din 12 membri. Nava cargo plecase din Georgia şi se îndrepta spre Bulgaria când a naufragiat.

Intemperiile fac în mod frecvent periculoasă navigarea în această zonă a Mării Negre.

Citește și : Japonia va studia cazurile de infectare după vaccinarea anti-COVID

În ianuarie 2019, şase marinari şi-au pierdut viaţa în urma scufundării unei nave de marfă cu pavilion panamez în Marea Neagră, în largul Turciei.

În 2017, o navă de recunoaştere rusă a naufragiat în Marea Neagră, în largul Turciei, după ce s-a ciocnit cu o ambarcaţiune care transporta oi (din România). Toţi membrii echipajului au fost salvaţi atunci, aminteşte AFP.