DISTRIBUIȚI
El Pais

Cel puțin trei persoane au decedat, iar alte patru sunt date dispărute, în urma inundațiilor devastatoare care au afectat nord-estul Spaniei, sudul Franței și nordul Italiei, informează postul BBC News online, potrivit mediafax.

Regiunea spaniolă Catalonia s-a confruntat în ultimele zile cu a doua perioadă de precipitații torențiale în decurs de doar două zile. În zona Arenys de Munt, un bărbat de 70 de ani a fost surprins de torenți în timp ce încerca să-și mute mașina.


Citește și : Trump își trimite oamenii de încredere la ‘Davosul din deşert’

Patru persoane sunt date dispărute după ce râul Francoli din nord-estul Spaniei a ieșit din matcă, iar mai multe clădiri și vehicule au fost luate de ape.

Două persoane au murit în nordul Italiei din cauza inundațiilor, iar autoritățile din regiunea Piemont au cerut declararea stării de urgență în zona Alessandria.

Citește și : Franța anunță când va începe procesul atentatelor din 2015

Inundații masive s-au înregistrat și în zone din localitățile Narbonne Plage și Béziers, unde mai multe vehicule au fost acoperite de apă.

Meteorologii au explicat că intemperiile au fost provocate de deplasarea unui front de aer rece spre zonele calde, fenomen meteo instabil care poarte numele de depresiune izolată de nivele înalte – DANA.