DISTRIBUIȚI
Twitter

Trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci au fost rănite în urma unor accidente provocate în Filipine de ploile torenţiale musonice şi de vântul puternic, au anunţat autorităţile duminică, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Aproximativ 25.000 de persoane au fost, de asemenea, strămutate în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren produse după ploi torenţiale care au căzut continuu începând de săptămâna trecută, a declarat agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor.


Citește și : ‘Efect Draghi’: un adevărat boom de rezervări la vaccinare, în Italia

O femeie în vârstă de 39 de ani a murit vineri în oraşul Bagiuo din nordul ţării după ce un copac s-a prăbuşit peste un taxi în care aceasta se afla, potrivit agenţiei. Alte două persoane au fost rănite în acest accident.

În provincia nordică Ilocos Norte, un fermier în vârstă de 35 de ani şi un băiat de 15 ani au murit loviţi de fulger, a indicat poliţia. Alte trei persoane au fost rănite în acelaşi incident.

Mark Timbal, purtător de cuvânt al agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, a declarat că, în total, 87.493 de persoane au fost afectate de intemperii începând de săptămâna trecută, când taifunul In-Fa a străbătut nordul Filipine.

In-Fa nu a atins zona de uscat în Filipine, însă trecerea sa a accentuat intensitatea musonului de sud-vest care a adus ploi în provinciile nordice şi regiunea metropolitană din Manila.

Timbal şi-a exprimat speranţa că vremea se va îmbunătăţi începând de săptămâna viitoare, precizând însă că agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor a emis o atenţionare conform căreia în urma taifunului va rămâne însă musonul. „Aşadar, să nu ne complacem”, a declarat Timbal la postul de radio Manila DZMM.

In-Fa, însoţit de vânt cu viteze de 140 km/h şi rafale de până la 170 km/h, a părăsit sâmbătă Filipine, potrivit biroului de meteorologie din această ţară.

Citește și : SUA condamnă atacurile talibanilor împotriva foştilor translatori afgani

Taifunul a lovit China, duminică, atingând zona de uscat în provincia Zhejiang, într-o perioadă în care mare parte din ţară încearcă să îşi revină după pagubele provocate de inundaţiile devastatoare din urmă cu câteva zile.

Biroul de meteorologie din Filipine a avertizat cu privire la riscul de producere a unor „inundaţii pe arii extinse şi alunecări de teren, provocate de ploile musonice”.