DISTRIBUIȚI
trtarabic.tv

Trei militari israelieni au fost reținuți luni, au anunțat reprezentanții armatei. Ei sunt suspectați că au aruncat o bombă improvizată asupra palestinienilor în apropiere de orașul Betleem din Cisiordania, ca răzbunare pentru confiscarea cadavrului unui adolescent, informează mediafax.

Săptămâna trecută, în Cisiordania, bărbați înarmați palestinieni au confiscat cadavrul unui licean israelian dintr-un spital din orașul Jenin, unde fusese transportat după un accident de mașină, potrivit Forțelor de Apărare israeliene.


Citește și:  Ucişi, răniţi sau dispăruţi, copiii din Ucraina sunt şi ei victime ale războiului

Incidentul a alimentat temerile că armata ar putea lansa un asalt pentru a recupera corpul adolescentului. Totuși, acesta a fost returnat după aproximativ 30 de ore, în urma unor negocieri care, potrivit unui diplomat, au implicat ONU.

Bărbații înarmați nu au spus de ce au luat cadavrul, dar palestinienii au manifestat în aceeași zi în Jenin, cerând eliberarea rămășițelor rudelor lor pe care, potrivit acestora, Israelul le reține.

Armata israeliană a anunțat prin intermediul unui comunicat că a lansat o anchetă privind atacul asupra palestinienilor din apropierea Betleemului.

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a declarat că, dacă se va afla că incidentul a fost un act de răzbunare, armata are de-a face cu un „incident grav”.

Citește și: Premierul Sunak se angajează să menţină ajutorul militar pentru Ucraina

„Soldații israelieni nu iau legea în mâinile lor și nu se răzbună”, a scris Gantz pe Twitter.