DISTRIBUIȚI
Twitter

Trei soldaţi croaţi au fost răniţi miercuri la Kabul într-un atentat-sinucigaş cu maşină capcană revendicat de talibani, potrivit unor surse concordante, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Un soldat a fost grav rănit” când un kamikaze a luat ca ţintă miercuri dimineaţă vehiculul blindat în care se aflau el şi alţi doi militari croaţi, a declarat presei la Zagreb ministrul croat al apărării, Damir Krsticevic.


Citeşte şi: Israelul atacă o poziţie strategică din Siria

„Viaţa sa este în pericol”, a precizat el, adăugând că rănile celorlalţi doi soldaţi croaţi sunt grave, dar că nu le pun vieţile în pericol.

Explozia a venit de la o maşină capcană, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Nasrat Rahimi.

Talibanii au revendicat atacul, afirmând că unul dintre luptătorii lor a murit ca ‘martir’ după ce a ucis şi rănit un ‘mare număr’ de ‘agenţi ai CIA’ aruncându-se în aer într-o maşină plină cu explozivi.

Insurgenţii exagerează deseori pierderile pe care le cauzează inamicului sau menţionează ţinte eronate.

Niciun poliţist sau civil afgan nu a fost rănit în incident, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Ferdaws Faramarz, pentru AFP.

Citeşte şi: Echipajul unui pescador rusesc a fost ARESTAT în Coreea de Nord

Aproximativ o sută de soldaţi croaţi sunt desfăşuraţi în Afganistan în cadrul misiunii Resolute Support a NATO condusă de SUA. Soldaţii coaliţiei ajută la formarea şi la consilierea partenerilor lor afgani.

Violenţele s-au intensificat în ultimele săptămâni în Afganistan, în contextul în care SUA desfăşoară negocieri cu talibanii în încercarea de a ajunge la un acord de pace după aproape 18 ani de război.

Forţele afgane şi talibanii pretind deseori că au produs pierderi puternice celeilalte părţi.