DISTRIBUIȚI
A medical staff member resting at the isolation ward of the Wuhan Red Cross Hospital in Wuhan in China's central Hubei province. - Copyright STR/ AFP

Trei migranţi nigerieni au agresat personalul unui spital militar din centrul Romei, în care au fost internaţi, după ce au aflat că au rezultate pozitive la teste de noul coronavirus, deplânge Ministerul italian al Apărării, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Agresiunile care au avut loc la Spitalul Militar sunt un fapt grav şi inadmisibil”, a reacţionat sâmbătă ministrul italian al Apărării Lorenzo Guerini, salutând intervenţia rapidă a personalului instituţiei transformat în centru specializat în covid-19.


Citește și : Proteste în mai multe oraşe ale Europei împotriva ‘tiraniei medicale’

Incidentul a fost exploatat imediat de liderul Ligii (extremă dreapta) Matteo Salvini, fost ministru de Interne, care a evocat ”muşcături şi lovituri” ale migranţilor şi care a apreciat că Guvernul italian ”neagă urgenţa chestiunii migratorii” şi ”pune în pericol Italia”.

Transferaţi la Spitalul Celio din centrul de primire a străinilor din sudul Romei în care se aflau, un bărbat şi două femei nigeriene au reacţionat în mod violent, vineri seara, la anunţarea faptului că testele de covd-19 le sunt pozitive, potrivit agenţiilor italiene de presă Agi şi Ansa.

După ce au văzut un tânăr din Banladesh ieşind liber din spital, în urma unui test de covid-19 negativ, migranţii au încercat să fugă, însă au fost opriţi de personalul medical şi militari.

Cei trei nigerieni au fost acuzaţi de ultraj, opunere de rezistenţă şi de loviri şi răniri ale personalului din serviciul public.

Citește și : Garda de Coastă italiană a evacuat 49 de persoane de pe nava de salvare închiriată de Banksy, care lansase un apel la ajutor