DISTRIBUIȚI
TRT World

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a condamnat atacul cu maşină capcană produs sâmbătă în oraşul Benghazi din estul Libiei în care şi-au pierdut viaţa trei medici angajaţi ai Naţiunilor Unite, informează dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Antonio Guterres a condamnat acest atac „în termenii cei mai fermi”, conform unei declaraţii dată publicităţii de purtătorul său de cuvânt Stephane Dujarric.


Citește și : Donald Trump susține că Kim Jong-un i-a transmis că vrea o nouă întrevedere în viitorul apropiat

Oficialul Naţiunilor Unite nu a oferit detalii suplimentare despre atacul produs în faţa unui mall şi al unei bănci din Benghazi, soldat şi cu rănirea a trei persoane.

„Secretarul general cheamă toate părţile să respecte armistiţiul în timpul Eid al Adha şi să se întoarcă la masa negocierilor pentru a urmări viitorul paşnic pe care poporul Libiei îi merită”, conform sursei citate.

În jurul orei la care s-a produs explozia, mareşalul Khalifa Haftar, comandantul Armatei Naţionale Libiene, a anunţat o încetare a operaţiunilor militare timp de 48 de ore pe perioada celebrării Eid al-Adha, Sărbătoarea musulmană a Sacrificiului care începe sâmbătă.

La solicitarea Franţei, Consiliul de Securitate al ONU urma să se întâlnească în cursul zilei de sâmbătă pentru a discuta despre ultimele evenimente din Libia.

Citește și : Partidul britanic UKIP şi-a ales al şaselea lider din ultimii trei ani