DISTRIBUIȚI
AP

Autorităţile marocane au anunţat marţi arestarea a trei cetăţeni francezi, suspectaţi de implicare în finanţarea terorismului, informează AFP, potrivit agerpres.

Arestările au fost efectuate de poliţia judiciară la Salé, în apropierea capitalei Marocului, Rabat. Unul dintre suspecţi este de origine algeriană, a precizat Direcţia Generală a Siguranţei Naţionale (DGSN).


Citește și: Incendiu devastator într-un hotel din India. Cel puțin 17 oameni au murit! – FOTO/VIDEO

Potrivit unui comunicat al DGSN, cei trei „au reuşit să îşi creeze legături strânse cu combatanţi activi” din cadrul organizaţiei Statul Islamic din Siria şi Irak. Ei sunt suspectaţi şi de „implicare în colectarea de fonduri pentru mediile extremiste, în vederea finanţării unor operaţiuni teroriste”.

Ancheta continuă pentru arestarea complicilor şi pentru determinarea legăturilor celor arestaţi, atât în Maroc, cât şi în străinătate.

Citește și: Ungaria își vinde toată flota de avioane MiG-29

Pe 23 ianuarie, autorităţile marocane au anunţat arestarea unui bărbat cu dublă cetăţenie, franceză şi algeriană, urmărit în Franţa pe baza unui mandat internaţional de arestare pentru finanţarea terorismului, menţionează AFP. Poliţia nu a precizat dacă există vreo legătură între cele două dosare.