DISTRIBUIȚI
BioVendor

Trei elevi din oraşul elveţian Basel au falsificat rezultatele testelor COVID-19 pentru a absenta de la ore, drept urmare întreaga clasă a fost plasată sub carantină iar autorii farsei riscă măsuri disciplinare, informează Reuters, potrivit agerpres.

Autorii, elevi de la liceul Kirschgarten din Basel, au falsificat mesajele SMS din aplicaţia naţională pentru depistarea contactelor persoanelor diagnosticate cu COVID-19, a relatat publicaţia elveţiană Blick.


Citește și: Madrilenii se înghesuie să se vaccineze cu AstraZeneca

Drept urmare, circa 25 de elevi din aceeaşi clasă au fost nevoiţi să rămână în carantină la domiciliu timp de 10 zile.

Mai mulţi profesori au fost totodată afectaţi de incidentul, care s-a produs cu puţin timp înainte de vacanţa de primăvară, în luna martie.

Citește și: Democrații lui Moon Jae-in PIERD alegerile în Seul şi Busan

”Nu este doar o farsă copilărească, este un incident grav”, a declarat pentru publicaţia Blick Simon Thiriet, purtător de cuvânt al departamentului de educaţie din Basel.

Unitatea de învăţământ intenţionează să facă plângere penală pentru falsificarea unor ”documente sanitare relevante”, deşi nu doreşte să-i exmatriculeze pe cei trei elevi. Thiriet a spus că elevii se află într-o ”situaţie dificilă” din cauza pandemiei, dar că acest context nu constituie o scuză pentru o astfel de acţiune.