DISTRIBUIȚI
The Telegraph, Henry Nicholls

Trecerea guvernului la benzină mai ecologică luna trecută a fost un „factor major” din spatele crizei combustibilului care a lăsat goale staţiile peco din întreaga țară, au dezvăluit șefii industriei, transmite The Telegraph.

Comercianții cu amănuntul au spus că deja „își goleau rezervoarele cât de repede am putut” pentru trecerea la benzina E10, când o creștere bruscă a cumpărăturilor de panică a epuizat rapid stocurile rămase.


Potrivit cifrelor oficiale publicate joi, livrările de combustibil către benzinării au rămas stabile în timpul verii și pe tot parcursul lunii septembrie, în ciuda avertismentelor privind o încetinire cauzată de lipsa șoferilor de vehicule grele.

Cu toate acestea, cantitatea de combustibil de rezervă stocată a scăzut brusc cu până la un sfert după 1 septembrie, când Guvernul a introdus combustibil E10, mai ecologic ca benzina standard fără plumb.

Când șoferii au început să cumpere cu panică pe 24 septembrie, garajele din toată țara au constatat că nu au suficient în rezervoarele lor de stocare pentru a ține pasul cu cererea.

Brian Madderson, președintele Asociației Comercianților cu Petrol, a declarat că datele arată că această criză a combustibilului a fost o „consecință neintenționată” a trecerii guvernului la benzină mai ecologică.

„De săptămâni întregi ne goleam rezervoarele de E5, vechiul combustibil, cât de repede am putut să ne pregătim pentru E10. Cu toții am scăzut stocurile de benzină ”, a spus Madderson.

„Așadar, când a început cumpărarea de panică, mulți dintre membrii noștri au rămas pe zero destul de repede. Apoi, lipsa șoferilor de cisterne ne-a făcut să înţelegem că nu putem obține aprovizionarea cu benzină sau motorină suficient de repede.

„Nu dau vina pe Guvern în mod special, însă trecerea la E10 a avut în mod clar o consecință neintenționată: nu am putut face față creșterii cererii”.

Miniștrii de resort au lansat E10, care este amestecat cu un minim de 5,5% biocombustibil, ca benzină standard fără plumb din 1 septembrie. Anterior, fără plumb obișnuit era E5, deși E10 este în vânzare de ceva timp în Marea Britanie și în multe țări europene. Măsura a fost un pas intermediar pentru a ajuta Marea Britanie să își atingă obiectivul de emisii nete zero până în 2030.

Madderson a declarat că unele stații de benzină mai mici au fost în proces de schimbare a instalațiilor de depozitare atunci când criza a lovit, deoarece conținutul mai mare de etanol al E10 poate arde prin cauciuc.
„Asta dura ceva timp”, a spus el.

Mulți comercianți cu amănuntul de carburanți, inclusiv Asda, au ales să vândă doar E10 staţiile lor. BP a declarat că doar unele benzinării vor vinde E5, în timp ce 200 din cele 1.200 de benzinării Esso nu mai vând categoria veche de combustibil.

Conform cifrelor publicate joi de Departamentul pentru afaceri, întreprinderi și strategie industrială, livrările de combustibil rutier au rămas stabile pe tot parcursul verii, în medie în jur de 16.000 de litri de benzină și motorină pe stație în fiecare zi de la jumătatea lunii iunie până la sfârșitul lunii august.

Această aprovizionare constantă a însemnat că nivelurile stocului de pompe au oscilat la 40% plin, cel mult crescând sau scăzând cu unul sau două puncte procentuale în aceeași perioadă.

Cu toate acestea, începând cu 1 septembrie, instanțele judecătorești din Marea Britanie au început să constate o scădere constantă și pronunțată a stocurilor de combustibil, chiar înainte ca deficitul să ajungă să explodeze în atenția publicului.

Până la 16 septembrie – cu o săptămână înainte de începerea cumpărării în panică – nivelul mediu al stocurilor scăzuse de la 40% la 34%. Până joi, 23 septembrie – ziua unui notoriu avertisment al BP, potrivit căruia livrările se epuizează din cauza lipsei șoferilor de vehicule grele – nivelul stocurilor era deja de 32%.

În special Londra și Estul Angliei au înregistrat cele mai puternice scăderi ale cumpărăturilor înainte de insturarea cumpărării disperate, nivelul stocurilor scăzând cu mai mult de un sfert între 1 și 23 septembrie.

Abia vineri, 24 septembrie, criza bursieră a obţinut o victorie, cererea fiind mai mult decât dublată. Rămânând constante pe tot parcursul verii, vânzările zilnice de combustibil rutier au scăzut de la aproximativ 15.000 de litri pe stație în săptămâna anterioară zilei de 24 septembrie la peste 35.000 de vineri.

Până sâmbătă, 25 septembrie, pompele din toată țara erau goale, stocurile medii de combustibil rutier atingând un nivel minim zilnic de 15%.

„În timp ce vânzările medii din ultimele patru săptămâni în ansamblu au fost în concordanță cu o săptămână obișnuită înainte de primul blocaj (care a început pe 23 martie 2020), a existat o schimbare semnificativă a vânzărilor pentru cele cinci zile începând de vineri 24 septembrie”,se arată în documentul BEIS. „Vânzările din eșantion au crescut cu 80% vineri și au rămas substanțial peste volumele medii până la mijlocul săptămânii următoare, când au început să revină la nivelurile normale.”

Ce este benzina E10?

Benzina E10 conține până la 10% etanol, dublu față de nivelul din tipul folosit anterior în Marea Britanie, E5.

Acesta a fost introdus la începutul lunii septembrie de către Guvern, în încercarea de a face conducerea auto mai ecologică.

Cum este mai bine pentru mediu?

Etanolul din combustibil este fabricat din surse naturale, cum ar fi cerealele, mai degrabă decât din uleiul de petrol care constituie cea mai mare parte a combustibilului utilizat în mașinile care funcționează pe benzină sau motorină.

Aceasta înseamnă emisii mai mici, deoarece procesul de creștere a culturilor elimină și carbonul din aer.

Guvernul spune că schimbarea ar putea reduce emisiile de dioxid de carbon cu 750.000 de tone pe an, echivalentul scoaterii a 350.000 de mașini de pe drumurile din UK.

Criticii sunt îngrijorați de utilizarea terenului implicată în utilizarea alimentelor pentru a produce combustibil și susțin că procesul de creștere a culturilor ar putea să nu compenseze emisiile eliberate atunci când combustibilul este ars.

De asemenea, schimbarea nu rezolvă problema poluării aerului de la vehicule și impactul acesteia asupra sănătății oamenilor.

Este mai puțin eficient?

Șoferii ar putea merge mai puțini kilometri cu un galon de benzina E10. Guvernul spune că șoferii „pot vedea o reducere de aproximativ un procent, dar este puțin probabil să se observe în timpul conducerii cotidiene”.

Pentru mașina tipică din Marea Britanie care merge 49,2 mile cu un galon, aceasta ar însemna o scădere la 48,7, deși unii șoferi au raportat scăderi mai mari.

Îl pot folosi în mașina mea?

Poate fi utilizat în peste 90% din mașinile de pe drumurile din Marea Britanie, dar nu este recomandat pentru utilizarea în unele mașini clasice și motocoase.

Etanolul este un solvent, astfel încât poate deteriora piesele din cauciuc, plastic și fibră de sticlă.

De asemenea, etanolul din combustibil atrage apa, provocând contaminarea motorului, ceea ce duce la probleme de coroziune.

Aceasta este o problemă în special dacă o mașină este lăsată să stea cu combustibilul în ea pentru perioade lungi de timp, ceea ce este mai frecvent pentru mașinile clasice care pot fi conduse doar rar.