DISTRIBUIȚI
TrialSite News

Guvernul american investeşte aproape o jumătate de miliard de dolari în dezvoltarea şi distribuirea pe scară largă a unui tratament împotriva COVID-19 al companiei britanice AstraZeneca, aflat într-o fază avansată a studiilor clinice, au anunţat reprezentanţii acestui gigant farmaceutic într-un comunicat publicat luni, informează AFP, potrivit agerpres.

Printr-o investiţie de 486 de milioane de dolari, guvernul american va contribui la dezvoltarea şi distribuirea a 100.000 de doze până la sfârşitul anului 2020 şi va putea să achiziţioneze încă 1 milion de doze în 2021, precizează acelaşi comunicat.


Citește și : Aleksandr Lukaşenko NU scapă de sancțiunile UE

„Combinaţia de anticorpi AZD7442 avansează rapid în cadrul testelor de fază 3”, au adăugat reprezentanţii grupului farmaceutic britanic.

Două studii demarate „în Statele Unite şi în altă ţară” vor „recruta 6.000 de adulţi pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19, iar teste suplimentare pe circa 4.000 de adulţi vor viza tratarea contaminărilor” făcute de noul coronavirus, au explicat ei.

Grupul farmaceutic britanic, care, în paralel, dezvoltă în colaborare cu Universitatea Oxford un „vaccin candidat”, considerat unul dintre cele mai promiţătoare, a anunţat la sfârşitul lunii august că a lansat testele de fază 1 pentru medicamentul său AZD7442, deja finanţate încă de atunci cu 25 de milioane de dolari de guvernul american.

Citește și : Bangladeshul introduce pedeapsa cu moartea pentru violatori

Medicamentul AZD7442 este o combinaţie de doi anticorpi de lungă durată, derivaţi de la pacienţi convalescenţi şi vindecaţi de COVID-19, descoperiţi de centrul medical al Universităţii Vanderbilt din Statele Unite. Licenţa pentru acest medicament a fost obţinută de AstraZeneca în luna iunie.