DISTRIBUIȚI
A demonstrator holds an image depicting French President Emmanuel Macron on a stick, during a march against the government's pension reform plan in Paris, France, March 11, 2023. REUTERS/Benoit Tessier

Transporturile din Franţa sunt afectate de mişcările de protest faţă de aprobarea reformei pensiilor prin asumarea răspunderii Guvernului, o decizie contestată în Parlament prin moţiuni de cenzură , informează mediafax.

Mai multe drumuri naţionale au fost blocate de protestatari în apropierea oraşelor Rennes, Brest şi Nantes. Au fost semnalate blocaje şi în Salomé, Lens şi Epinoy. Transporturile sunt perturbate şi în Metz, iar Aeroportul Tarbes-Lourdes a fost blocat câteva ore de protestatari.


Citește și : Putin elogiază relaţiile ruso-chineze şi dorinţa Beijingului de a juca un rol constructiv în criza ucraineană

În zona Boulogne-sur-Mer (Pas-de-Calais), aproximativ 100 de manifestanţi au blocat accesul în complexul industrial Inquétrie, conform cotidianului Le Figaro.

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile din Franţa a anunţat anularea a 20% din cursele aeriene pe aeroporturile Paris-Orly şi Marsilia-Provence, din cauza grevei controlorilor de zbor.

În paralel, Adunarea Naţională dezbate două moţiuni de cenzură împotriva deciziei Guvernului Elisabeth Borne de a aproba reforma pensiilor prin asumarea răspunderii.

Citește și : Netanyahu face un pas înapoi şi atenuează planul de reformă a justiţiei