DISTRIBUIȚI

sursa foto:  Antena 3

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a trimis un avertisment Chişinăului, după ce guvernul moldovean a solicitat ONU includerea pe ordinea de zi a sesiunii din septembrie a Adunării Generale a Naţiunilor Unite a problemei retragerii trupelor ruse din Transnistria, relatează miercuri portalul Deschide.md.

„Părerea mea este că Republicii Moldova nu i-a trecut încă dorinţa de a soluţiona problema pe cale de război”, a afirmat marţi Krasnoselski.


Recent, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a calificat Rusia drept „stat ocupant”, iar Transnistria – „regiune ocupată”, a adăugat el.

„Eu recomand tuturor să nu ne încerce ‘curajul’. Vă spun aceasta din postura mea de preşedinte, de comandant suprem şi de general. Nu vă veţi alege cu nimic bun din aceasta!”, a avertizat liderul separatist de la Tiraspol. „Dimpotrivă, trebuie să căutam un numitor comun pentru a soluţiona problemele economice, culturale şi cele umanitare. Nu trebuie să ne gândim la război. În război nu exista învingători”, a nuanţat Krasnoselski.

În acest context, el a afirmat că Transnistria este „pământ al lumii ruse, scăldat de sângele soldatului rus”, pronunţându-se pentru menţinerea trupelor ruse de pace în stânga Nistrului.

Nu este prima dată când Tiraspolul şantajează direct Chişinăul, ameninţând cu un nou conflict armat pe Nistru, aşa cum o face periodic şi Moscova, comentează în acest context Deschide.md. Săptămâna trecută, Krasnoselski a declarat că, în cazul retragerii trupelor ruse din Transnistria, în regiune va începe un nou război, potrivit aceleiaşi publicaţii.

Aceste declaraţii intervin după ce Republica Moldova a solicitat ONU să includă pe ordinea de zi a sesiunii din septembrie a Adunării Generale a Naţiunilor Unite subiectul retragerii ‘trupelor ruse de ocupaţie’ din regiune, aminteşte portalul menţionat.