DISTRIBUIȚI
BBC

O delegaţie americană, din care fac parte şi Ivanka Trump şi soţul său Jared Kushner, a sosit în Israel, duminică, pentru a participa la deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim, potrivit news.ro .

Au făcut deplasarea în Israel şi secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, şi adjunctul secretarului de Stat, John Sullivan, precum şi alţi oficiali.


Citește și : Nuntă regală: Consimţământul scris al reginei Elizabeth II, dezvăluit

La 6 decembrie, preşedintele Trump a provocat furia palestinienilor şi celor mai multe ţări musulmane, anunţând că recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, rupând astfel cu decenii de diplomaţie americană şi consens internaţional.

Duminică seară, la Ierusalim va avea loc o recepţie organizată de ministrul de Externe al Israelului, la care vor fi prezenţi oficialii americani, diplomaţi din România, Ungaria, Cehia şi Austria. Cei mai mulţi dintre ambasadorii statelor UE în Israel au refuzat să participe.

Luni, ceremonia va fi ţinută în Consulatul SUA din cartierul Arnona al Ierusalimului, care va deveni apoi oficial ambasada Statelor Unite.

Citește și : Transferul ambasadei americane: Recepţie organizată de ministrul israelian de Externe; mai mulți diplomați europeni vor participa