DISTRIBUIȚI

Un pasager australian a murit după ce a căzut de la bordul unei nave a companiei Royal Caribbean Cruise Line, informează vineri DPA, potrivit agerpres.

Compania de croaziere cu baza la Miami a confirmat că incidentul s-a petrecut miercuri în timp ce nava sa Symphony of the Seas, cu 6.680 de pasageri la bord, se îndrepta spre insula St. Thomas din Insulele Virgine Americane.


Citește și: Coreea de Nord a tras în mare alte ‘proiectile neidentificate’ și respinge orice negociere cu Seulul

Vasul se află într-o croazieră de şapte zile prin Caraibele de Est, plecând din Miami.

„După anunţul iniţial că un bărbat australian a căzut peste bord, nava noastră s-a întors imediat, a lansat o barcă de salvare şi a efectuat o căutare pe scară largă”, a explicat Royal Caribbean într-un comunicat.

Echipajele de salvare aflate la bord au reuşit să recupereze corpul bărbatului.

Garda de Coastă a SUA a declarat că nu va cerceta decesul deoarece nava este înregistrată în Bahamas, victima nu este cetăţean american, iar incidentul s-a întâmplat în apele internaţionale.

Citește și: Norvegia NU mai finanțează blocarea defrișărilor din Brazilia

Trupul bărbatului va rămâne pe navă până la întoarcerea acesteia sâmbătă la Miami, a indicat Consorţiul Insulelor Virgine.

În 2018, 23 de persoane au căzut de la bordul navelor de croazieră şi doar patru cadavre au fost găsite, potrivit unei analize publicate de Miami Herald, pe baza unor date adunate de Ross Klein, profesor la Universitatea Memorial din Newfoundland, care urmăreşte incidentele de acest fel din anul 2000.