DISTRIBUIȚI
Twitter

UPDATE 1. Cel puțin 25 de persoane au fost confirmate moarte de către autorități, iar nouă sunt în continuare dispărute în urma incendiului produs, luni, pe o ambarcațiune în apropierea Insulei Santa Cruz, situată în sudul statului american California, potrivit Associated Press şi mediafax.

La bordul ambarcațiunii Conception se aflau în total 39 de persoane, printre care șase membrii ai echipajului. Cinci dintre membrii echipajului au reușit să se salveze sărind în apă și au fost ulterior recuperați de o ambarcațiune care naviga în zonă.


Matthew Kroll, un oficial din cadrul Pazei de Coastă, a declarat că cel puțin 25 de persoane care se aflau la bordul unei ambarcațiuni pentru scufundări au murit, iar căutările continuă pentru recuperarea celorlalte nouă persoaen dispărute. Acesta a precizat că alte cinci persoaen au fost găsite, dar nu au putut fi recuperate din cauza condițiilor de nesiguranță în care se află ambarcațiunea, care s-a scufundat la aproximativ 18 metri sub apă.

De asemenea, Kroll a a firmat că aceste numere se bazează pe rapoartele inițiale, iar autoritățile așteaptă raportul final în urma autopsiilor.

”Nu ne puteam afla într-o situație mai dificilă”, a declarat șeriful regiunii Santa Barbara, Bill Brown, în cadrul unei conferințe de presă.

Barca pentru scufundări Conception, se afla la aproximativ 30 de kilometri în larg în momentul izbucnirii incendiului. Ambarcațiunea se afla într-o croazieră de trei zile și urma să se întoarcă luni în portul din Santa Barbara.

UPDATE: Cel puțin 15 cadavre au fost recuperate în urma incendiului produs la bordul unei ambarcațiuni aflate în largul Californiei, în apropierea Insulei Santa Cruz, au anunțat autoritățile locale, menționând că alte 19 persoane sunt momentan considerate dispărute, conform CNN, relatează și mediafax.

Oficialii din Santa Barbara au anunțat că încearcă să recupereze și restul victimelor și consideră că este aproape imposibil să mai găsească persoane în viață.

„Inimile noastre merg către familiile victimelor acestei tragedii”, a declarat Bill Brown, șeriful din Santa Barbara.

La bordul ambarcațiunii Conception se aflau în total 39 de persoane, printre care șase membrii ai echipajului. Cinci dintre membrii echipajului au reușit să se salveze sărind în apă și au fost ulterior recuperați de o ambarcațiune care naviga în zonă.

Barca pentru scufundări Conception, se afla la aproximativ 30 de kilometri în larg în momentul izbucnirii incendiului. Ambarcațiunea se afla într-o croazieră de trei zile și urma să se întoarcă luni în portul din Santa Barbara.

În urma incendiului, ambarcațiunea s-a scufundat.

Știre inițială: Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa luni dimineaţă în violentul incendiu al unui vapor pentru turişti în largul coastelor Californiei, iar şansele de supravieţuire ale altor 26 de pasageri, în continuare de negăsit după peste 12 ore de la producerea tragediei, sunt tot mai reduse, comentează AFP, potrivit agerpres.

Vaporul, o ambarcaţiune cu o lungime de 22 de metri amenajată pentru ieşiri în larg dedicate sportului subacvatic, s-a scufundat în timp ce pompierii încercau să stingă focul, a anunţat paza de coastă.

Citește și: Dorian a ajuns un uragan de categoria 3 după ce a ucis cel puțin 5 oameni în Bahamas

Când pompierii au ajuns la faţa locului, nava era „în întregime cuprinsă de flăcări”, a subliniat într-o conferinţă de presă şeriful comitatului Santa Barbara, Bill Brown, însărcinat cu ancheta.

Distrus de foc până la linia de plutire, „Conception” este scufundat la circa 20 de metri de fund, la numai 20 de metri de coasta insulei Santa Cruz, în largul portului său de origine, Santa Barbara. Acolo aruncase ancora, la adăpost într-un mic golf, pentru a petrece noaptea.

Până în prezent, patru victime decedate au fost recuperate, „doi bărbaţi şi două femei” care nu au fost identificaţi oficial, a precizat şeriful Brown.

Echipele de salvare „au localizat alte patru victime pe fundul oceanului în apropierea navei”, a adăugat el. „Avem echipe de scafandri care încearcă să recupereze corpurile, dar vaporul este instabil şi nu sunt sigur că vom fi în măsură să recuperăm aceste corpuri sau altele care s-ar mai afla în navă”, a declarat Bill Brown.

Echipele de salvare au desfăşurat un important dispozitiv, cu scafandri şi elicoptere, pentru a cerceta cu mare atenţie zona în căutarea unor eventuali supravieţuitori, însă autorităţile se tem că cei 26 de dispăruţi au rămas prizonieri flăcărilor.

„Eforturile noastre vor continua toată noaptea până marţi dimineaţă. Cred însă că trebuie să ne pregătim pentru ce este mai rău”, a declarat Monica Rochester, căpitan al pazei de coastă.

În total, 39 de persoane se aflau la bord, şase membri ai echipajului şi 33 de pasageri, a precizat ea.

Cinci membri ai echipajului, care nu dormeau în momentul izbucnirii incendiului, au sărit peste bord şi au fost pescuiţi de o navă de agrement aflată în apropiere, a adăugat căpitanul Rochester.

Restul pasagerilor este posibil să fi dormit la momentul producerii tragediei.

Citește și: Opt oameni au fost uciși pe un stadion de fotbal din Maroc

Focul a izbucnit în jurul orelor 03.15 (10.15 GMT), iar echipele de salvare au fost avertizate prin radio 15 minute mai târziu, a precizat pentru CNN un ofiţer al pazei de coastă, Aaron Bemis.

Deocamdată, nu a fost avansată nicio ipoteză în legătură cu cauza incendiului, mai scrie AFP.