DISTRIBUIȚI
OIM

Bilanţul naufragiului a două ambarcaţiuni supraîncărcate cu migranţi în largul statului Djibouti a urcat la cel puţin 52 de morţi şi ar putea creşte în continuare, a anunţat joi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), informează France Presse, potrivit agerpres.

„Nicio fiinţă umană nu merită o astfel de soartă. Trebuie ca actorii şi liderii din întreaga regiune să prevină astfel de tragedii, care costă vieţi nevinovate”, a declarat Lalini Veerassamy, şefa misiunii OIM la Djibouti, anunţând acest bilanţ.


Citește și: Procurorii americani ‘se țin scai’ de jurați: ‘Nu-l lăsați pe El Chapo să scape!’

Echipele de salvare continuau joi să caute corpuri pe plajele din jurul oraşului-port Obock, pe coasta de nord-est a Djibouti.

Bilanţul victimelor ar putea să crească, întrucât zeci de persoane sunt încă date dispărute. Un supravieţuitor a estimat la 130 numărul de persoane aflate la bordul ambarcaţiunii pe care el se afla, a indicat OIM.

Ambarcaţiunile supraîncărcate s-au scufundat marţi, la aproximativ 30 de minute după ce au plecat pe o mare agitată din localitatea Godoria, la nord de Obock, îndreptându-se spre Yemen, potrivit OIM.

OIM a anunţat că 15 supravieţuitori au fost găsiţi, majoritatea etiopieni.

Citește și: Un vas plin cu migranți a naufragiat în Marea Caraibilor: Șapte morți și 23 de dispăruți

Nu este ceva neobişnuit ca prin Strâmtoarea Bab al Mandeb, situată între Djibouti Yemen, să navigheze nave cu migranţi în ambele sensuri. Aceştia sunt migranţi care fug de războiul din Yemen şi migranţi africani în căutare de lucru în Peninsula Arabică deplasându-se prin nordul Yemenului.

Situat lângă Somalia instabilă şi Etiopia, Djibouti a devenit în ultimii ani un important punct de tranzit pentru migranţi. Dar traversările pe mare s-au dovedit adesea periculoase.