DISTRIBUIȚI
Washington Post

Un dresor a fost ucis de patru tigri în sudul Italiei, alimentând cererile de interzicere a folosirii animalelor în spectacolele de circ, Parlamentul având în dezbatere această chestiune, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Poliția a transmis că bărbatul în vârstă de 61 de ani, a fost atacat de tigrii joi în timpul unei sesiuni de antrenamente în Triggiano, un orășel din regiunea Apulia.


Citește și : Boris Johnson vrea să le ceară tuturor imigranţilor în Marea Britanie să înveţe engleza

Toți cei opt tigrii aparținând circului au fost ridicați de poliție, declanșând protestele asociațiilor pentru protecția animalelor.

Organizația care luptă împotriva disecției pe viu a anuimalelor din Italia cere ca tigrii implicați în incident să nu fie omorâți și solicită Guvernului să grăbească adoptarea legii care interzice utilizarea animalelor în spectacolele de circ.

”Tigrii trebuie salvați … și plasați într-un mediu propice necesităților lor naturale”, se arată într-un comunicat emis de organizație.

Parlamentul de la Roma are în vedere adoptarea unei legi care să interzică animalele sălbatice în spectacolele de circ, după o încercare nereușită în 2017.

Citește și : Trump dă asigurări că nu o pregăteşte pe fiica sa Ivanka pentru viaţa politică