DISTRIBUIȚI
Twitter

Un irakian în vârstă de 14 ani a murit duminică în urma unor căderi de pietre, în timpul unei ascensiuni spre cea mai mare peşteră de gheaţă din lume, situată în Austria, la 1.600 de metri altitudine, în munţii Tennen (Tennengebirge), a anunţat poliţia, citată de AFP, potrivit agerpres.

Adolescentul a fost lovit în piept în timp ce se afla pe poteca ce duce de la telecabină la intrarea în situl natural numit „Lumea uriaşilor de gheaţă” (Eisriesenwelt), din apropiere de localitatea Werfen din Pongau, în regiunea Salzburg.


Citeşte şi: Mii de bulgari cer în stradă demisia guvernului Borisov

„La 400 de metri deasupra sitului, o piatră cu un volum de aproximativ doi metri cubi s-a detaşat în urma ploilor abundente de sâmbătă”, a explicat geologul Gerald Valentin.

Cu o lungime de 42 de kilometri, această reţea descoperită în 1879 este considerată cea mai mare succesiune de grote glaciare din lume.

Citeşte şi: Incendiu de proporţii la bordul unui vas de război american (VIDEO)! Cel puţin 21 de oameni sunt răniţi!

În sezonul de vârf, până la 2.500 de persoane vizitează în fiecare zi această zonă, care duce aproximativ un kilometru spre interior şi unde pot fi admirate arcade monumentale şi cristaline.