DISTRIBUIȚI
The Independent

Cel puţin 45 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite în centrul Nigeriei după ce un camion-cisternă răsturnat din care populaţia lua combustibil a explodat, au anunţat marţi serviciile de securitate, citate de AFP, scrie agerpres.

„Am descoperit 45 de trupuri de persoane decedate, în timp ce alte 101 au suferit arsuri grave”, a declarat pentru AFP Aliyu Baba, comandant de sector în cadrul Comisiei federale a securităţii rutiere din statul Benue.


Citește și : Boris Johnson: Backstop-ul este echivalent cu a ieşi din UE dar a fi conduşi de UE

Camionul s-a răsturnat luni după-amiază când trecea prin satul Ahumbe, din statul central Benue. Locuitorii s-au grăbit să adune carburantul care curgea din cisternă, iar aceasta a luat foc şi apoi a explodat.

Potrivit oficialului nigerian, mulţi răniţi „ar putea să nu supravieţuiască”, dată fiind starea lor.

O femeie însărcinată şi cel puţin doi copii se află printre morţi şi doi pompieri au fost grav răniţi, a adăugat el.

Cisterna a luat loc după ce un autocar plin cu pasageri a încercat să treacă pe lângă ea şi a atins solul cu ţeava de eşapament, provocând scântei care au aprins carburantul.

„Şaispreze persoane aflate la bordul autovehiculului, printre care doi copii şi femeia însărcinată, au fost arşi de vii instant”, a precizat Baba.

Citește și : Spania cere ÎNCHIDEREA a trei ambasade catalane

Cel puţin un imobil a fost distrus de suflul exploziei.

Incidentele de acest tip sunt frecvente în Nigeria. În iulie 2012, cel puţin 104 persoane au fost ucise şi în jur de 50 rănite în timp ce încercau să adune carburantul dintr-un camion-cisternă după un accident din statul Rivers, în sudul ţării.