DISTRIBUIȚI

Nouă persoane au murit şi 36 au fost rănite după ce un tren de pasageri a deraiat în estul Indiei, au anunţat vineri oficiali din transportul feroviar, citaţi de DPA, potrivit agerpres.

Douăsprezece vagoane ale trenului au ieşit de pe şine joi noapte în apropierea oraşului Mynaguri din statul Bengalul de Vest, a declarat purtătorul de cuvânt al căilor ferate regionale Dilip Kumar Deka.


Citeşte şi: Marea Britanie este ‘mai aproape de sfârșitul pandemiei de Covid decât orice țară din emisfera nordică’ – Black News

„Trei vagoane s-au răsturnat complet. În timp ce corpurile a şase persoane au fost găsite în operaţiunile de salvare, încă trei răniţi au murit la spital în timpul nopţii”, a spus Deka prin telefon.


Zece dintre răniţi erau în stare critică la spital, a adăugat el.

Trenul se deplasa de la Bikaner, în statul nordic Rajasthan, la Guwahati, în statul Assam (nord-est).

Ministrul căilor ferate Ashwini Vaishnaw, care a vizitat locul accidentului, a declarat agenţiei de presă ANI că ancheta preliminară indică o „problemă în echipamentul locomotivei”.

Guvernul ar urma să ofere compensaţii băneşti familiilor victimele şi răniţilor, a spus el.

Citeşte şi: OMS recomandă două noi tratamente împotriva COVID-19 – Black News

Acesta este primul accident major de tren produs în India în aproape trei ani – ultima dată când au fost raportate decese de pasageri într-un accident de tren a fost în martie 2019, potrivit presei locale.

Accidentele erau frecvente înainte pe reţeaua feroviară a Indiei, printre cele mai mari din lume. O reducere semnificativă a accidentelor s-a înregistrat după mai multe iniţiative de siguranţă luate de căile ferate indiene, au declarat oficiali.