DISTRIBUIȚI
SFGate

Traficul feroviar din Austria a fost grav perturbat la o zi după ce furtuni puternice s-au abătut peste mai multe ţări din Europa, cauzând importante pagube, informează vineri dpa, potrivit agerpres.

Legăturile feroviare nu au revenit încă la normal în landurile austriece Carintia şi Stiria, după ce rafale de vânt ce suflau cu peste 139 de kilometri la oră au doborât mai mulţi stâlpi de electricitate.


Citeşte şi: Forţele aeriene ruse au tras la Kerci, în peninsula Crimeea – Black News

Acest lucru a întrerupt şi alimentarea cu energie electrică a sute de mii de gospodării, alături de perturbarea traficului feroviar.

Trenurile dinspre Viena spre Veneţia au fost deviate prin Salzburg, în timp ce legăturile feroviare regionale au fost întrerupe, au anunţat Căile Ferate ale Austriei.

Însă autostrada A2 din sudul Austriei era deschisă vineri, după ce a fost închisă din cauza unor copaci căzuţi şi întreruperi de curent în tuneluri, potrivit operatorului autostrăzii, Asfinag.

Citeşte şi: Explozii în apropierea unei baze aeriene ruse la nord de Sevastopol – Black News

Joi, doi copii au fost ucişi şi alte peste 10 persoane rănite, dintre care unele grav, după ce mai mulţi copaci au căzut în zona de lângă lacul St.Andrä din Carintia.

De asemenea, potrivit poliţiei, trei femei au fost ucise de un copac în timp ce făceau drumeţii în Gaming, în landul Austria Inferioară.