DISTRIBUIȚI

Insula indoneziană Bali sărbătoreşte joi „Ziua Tăcerii” prin suspendarea temporară a traficului aerian şi a conexiunilor la Internet pentru a invita localnicii la meditaţie şi introspecţie, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cu ocazia noului an balinez, numit Nyepi, hinduşii, majoritari pe această insulă, îşi încetează activităţile obişnuite timp de 24 de ore, pentru o zi de tăcere şi de meditaţie.


Vezi și: Președintele Braziliei critică carnavalul și difuzează imagini obscene – VIDEO

Restul populaţiei de pe insulă şi numeroşii turişti sunt încurajaţi să participe rămânând la hotel sau în casele lor.

Administraţia locală a solicitat furnizorilor de internet mobil să-şi întrerupă serviciile, cu excepţia serviciilor publice esenţiale, precum spitalele sau poliţia.

Accesul în punctele de atracţie turistică este închis, precum şi în centrele comerciale.

De asemenea, este interzisă circulaţia autoturismelor şi a bicicletelor, cu excepţia serviciilor de urgenţă. Luminile din interiorul caselor şi iluminatul stradal vor fi de asemenea oprite.

„Sperăm că turiştii vor putea respecta această tradiţie şi vor participa rămânând în hoteluri”, a declarat Ketut Ardana, şeful Asociaţiei pentru turism din Bali.

Vizitatorii se pot bucura de o sesiune de yoga sau de liniştea insulei, a spus el.

„Nyepi este una dintre atracţiile tipice din Bali, iar turiştii vin să o trăiască”, a spus el.

Vezi și: Un avion de vânătoare rus a interceptat o aeronavă-spion americană – VIDEO

În zilele precedente Nyepi, turiştii pot participa la ritualuri pline de culoare, menite să alunge spiritele rele.

Pe aeroportul internaţional Ngurah Rai zborurile au fost suspendate joi dimineaţa, începând cu ora 06:00 (23:00 GMT miercuri). Această suspendare a afectat 468 de zboruri, între care 207 legături internaţionale.

În arhipelagul indonezian trăieşte cea mai numeroasă populaţie musulmană din lume, iar în Bali mai mult de 80% din populaţie este hindusă şi practică o versiune locală a acestei religii.