DISTRIBUIȚI
The Sydney Morning Herald

Anchetatorii olandezi au găsit urme de otravă după sinuciderea, miercuri, a unui lider militar al croaţilor bosniaci în sala de judecată a Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI), a anunţat joi un purtător de cuvânt , relatează agerpres .

Slobodan Praljak (72 de ani) a ascultat miercuri confirmarea condamnării sale la 20 de ani de închisoare pentru fapte de epurare etnică, înainte de a declara că respinge verdictul tribunalului. El a scos apoi o fiolă şi-a băut conţinutul. Avocatul său a afirmat că era vorba de otravă. Ulterior, un purtător de cuvânt al TPI a confirmat că Praljak a murit într-un spital din Haga.


Citește și : Teheranul îi interzice preşedintelui bulgar să survoleze Iranul

Otrava a constat într-o substanţă chimică a cărei ingerare „poate fi letală”, a indicat TPI, fără a numi substanţa în cauză.

TPI a solicitat o anchetă independentă din partea autorităţilor olandeze, care au afirmat că se concentrează în mod prioritar pe efectuarea fără întârziere a autopsiei lui Praljak şi pe a stabili cum a reuşit acesta să facă rost de otravă