DISTRIBUIȚI

Polonia vrea să înceapă înregistrarea pentru vaccinare anti-COVID-19 pentru fiecare cetăţean adult până la 10 mai, a anunţat luni prim-ministrul Mateusz Morawiecki, citat de DPA, potrivit agerpres.

De mai multe zile, Polonia a redus limita de vârstă pentru înregistrare, permiţând cetăţenilor mai tineri să se înscrie. De luni, toţi cetăţenii născuţi în 1968 şi mai în vârstă se pot înscrie pentru vaccin.


Citeşte şi: UE şi SUA vor o soluţie de compromis în Georgia

Cu toate acestea, înregistrarea şi obţinerea unei programări pentru vaccinare sunt două lucruri separate. Guvernul şi-a stabilit ca ţintă de a oferi cel puţin prima doză pentru toţi adulţii care doresc până la sfârşitul lunii august.

„Avem tot mai multe speranţe că acest lucru se poate întâmpla chiar mai devreme, dar depinde de numărul de vaccinuri care ajung în Polonia”, a spus Morawiecki într-o conferinţă de presă la Legnica, în sud-vestul Poloniei.

Citeşte şi: Ruşii răspund cu aceeaşi monedă şi expulzează 20 de diplomaţi cehi – Black News

Începând de duminică, Polonia, o ţară cu 38 milioane de locuitori, a administrat 8,85 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19. Aproape 2,29 milioane de persoane au primit două doze de vaccin.