DISTRIBUIȚI
ANSA

Toţi membrii guvernului local al regiunii italiene Lombardia (nord), zona cea mai afectată de epidemia provocată de coronavirus din Italia, vor fi supuşi testelor medicale pentru a verifica eventuala prezenţă a virusului, transmite Reuters luni, potrivit agerpres.

Un membru al guvernului local din Lombardia, zona cea mai afectată de epidemia provocată de coronavirus din Italia, a avut rezultate pozitive la testele pentru depistarea coronavirusului, informează luni agenţia DPA.


Persoana infectată este Alessandro Mattinzoli, în vârstă de 60 de ani, care este consilier pentru dezvoltare economică, a anunţat regiunea Lombardia printr-un comunicat.

Aproximativ 90% dintre cele 1.694 de cazuri confirmate din Italia, dintre care în jur de 500 numai duminică, sunt concentrate în regiunile nordice Lombardia, Veneto şi Emilia-Romagna. De altfel, toate cele 34 de decese cauzate de coronavirus s-au înregistrat în aceste trei provincii.

Citeşte şi: Luare de OSTATICI într-un mall din Filipine! Cel puţin un om a fost rănit

Guvernatorul regiunii Lombardia, Attilio Fontana, aflat printre demnitarii italieni cei mai prezenţi în public după izbucnirea acestei crize, s-a plasat voluntar în carantină după ce consilierul pentru dezvoltare economică din executivul local a fost testat pozitiv.

De îndată ce rezultatele sunt cunoscute ”vom activa procedurile avute în vedere de protocoalele regiunii, Ministerului Sănătăţii şi Institutului Naţional pentru Sănătate”, a anunţat guvernul regiunii Lombardia într-o declaraţie.

Citeşte şi: Coronavirusul A AJUNS în Indonezia! Familia unui înalt oficial a fost infectată!