DISTRIBUIȚI
aawsat.com

Toţi membrii noului parlament al Kuwaitului vor fi bărbaţi după ce niciuna dintre femeile care au candidat la alegerile de sâmbătă nu a câştigat un loc, au arătat rezultatele oficiale, conform DPA,  potrivit agerpres.

Aproximativ 326 de candidaţi, dintre care 29 femei, s-au înscris pentru a obţine un loc din cele 50 câte numără parlamentul acestui stat din Golf bogat în petrol, cunoscut sub numele de Adunarea Naţională. Toţi au candidat individual, deoarece partidele politice sunt interzise în Kuwait, un aliat al SUA.


Citește și : Iranul depășește 50.000 de decese asociate Covid-19

Alegerile s-au desfăşurat pe fondul apelurilor de reformă şi relansare a economiei dependente de petrol.

Este pentru prima dată din 2012 când în parlament nu va fi nicio femeie aleasă. Singura femeie din ultimul parlament nu a reuşit să câştige de data aceasta.

Alegerile de sâmbătă au fost primele desfăşurate sub noul conducător Nawaf al-Ahmad Al Sabah, care a preluat funcţia în septembrie, în locul fratelui său vitreg, regretatul emir Sabah.

Rezultatele oficiale de duminică au arătat că noua adunare va avea 31 de nou-veniţi, potrivit ziarului kuwaitian al-Qabas. Nouăsprezece membri ai parlamentului anterior au fost realeşi.

Conducătorul Kuwaitului a cerut duminică noii adunări să organizeze prima sa reuniune pe 15 decembrie, a informat agenţia de ştiri de stat KUNA.

În cadrul unei proceduri post-electorale de rutină, emir Nawaf a acceptat şi demisia guvernului şi i-a cerut să continue ca interimar până la formarea unui nou guvern.

Citește și : Turcia, în primul lockdown complet de weekend

Kuwait a fost prima ţară din regiunea Golfului care a înfiinţat un parlament ales în 1963.

În timp ce Kuwaitul organizează alegeri parlamentare în general libere, puterea rămâne efectiv în mâinile familiei conducătoare al-Sabah şi ale emirului, care numeşte guvernul.