DISTRIBUIȚI
France to launch COVID-19 vaccination campaign. Coronavirus vaccine vials, Covid 19 cells, map and flag of France on blue background. Fighting the epidemic. Research and creation of a vaccine.

Vaccinarea anticoronavirus este disponibilă începând de luni pentru toţi francezii de 55 de ani şi peste această vârstă, a anunţat duminică ministrul sănătăţii Olivier Veran pentru publicaţia Journal du dimanche, transmite AFP, potrivit agerpres

El a explicat că acest lucru este posibil graţie a două vaccinuri, cel produs de AstraZeneca, „pe care, începând de mâine (luni – n.r.), toţi francezii de peste 55 de ani, fără restricţii, îl vor putea primi”, şi cel produs de Johnson & Johnson, livrat în Franţa începând de luni, propus, „pentru coerenţă şi eficacitate, tuturor celor de peste 55 de ani, fără restricţii”.


Citește și : UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

Din 19 martie, Franţa rezervă celor cu vârste de peste 55 de ani vaccinul produs de laboratorul anglo-suedez AstraZeneca, după cazuri rare, dar grave de probleme de coagulare observate la pacienţii mai tineri.

Vaccinul fabricat de Janssen-Cilag (grupul Johnson & Johnson) este autorizat în Franţa din 12 martie. Ministrul Veran a indicat că prima livrare va fi de 200.000 de doze. „Extindem vaccinarea”, a spus Veran.

Citește și : Iranul, în carantină pentru 10 zile

Referindu-se la celelalte două vaccinuri autorizate în Franţa, Veran a amintit „anunţul extinderii campaniei de vaccinare pentru Pfizer şi Moderna la toate persoanele de peste 60 de ani începând din 16 aprilie”.

Veran a anunţat totodată şi o extindere a perioadei scurse între cele două doze de vaccin cu ARN messager de la companiile Pfizer-BioNTech şi Moderna, de la 28 de zile, cât este în prezent, la 42 de zile. „Acest lucru ne va permite să vaccinăm mai rapid, fără să reducem protecţia”, a explicat el.