DISTRIBUIȚI
UNICEF

Premierul landului german Turingia, Bodo Ramelow, a anunţat joi un program de testare în masă a copiilor pentru COVID-19 în districtul Hildburghausen, una dintre zonele din Germania cu cele mai multe cazuri de coronavirus, pentru a afla în ce măsură aceştia contribuie la o creştere rapidă a numărului de infectări, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Districtul din estul Germaniei a înregistrat un număr record de 603 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, de patru ori mai mult decât incidenţa medie de 140 în Germania, a anunţat Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase.


Citește și: Trump l-a GRAȚIAT pe Michael Flynn

„Vom efectua acum prima testare în masă a copiilor şi tinerilor, care pot fi testaţi gratuit, începând de marţea viitoare (2 decembrie)”, a declarat Bodo Ramelow pentru postul ARD. „Atunci vom şti pentru prima dată: cât de sigure sunt şcolile şi grădiniţele?”, a mai spus oficialul german.

Districtul Hildburghausen cu 63.000 de locuitori a introdus miercuri un lockdown regional, mai strict decât cel în vigoare în landul Turingia, valabil până pe 13 decembrie.

Citește și: Joe Biden: Americanii nu vor accepta NERESPECTAREA rezultatelor la alegerile din SUA

Spre deosebire de majoritatea regiunilor din Germania, grădiniţele şi şcolile au fost închise şi oamenilor li se permite să-şi părăsească locuinţele cu un motiv întemeiat. Încălcarea regulilor poate atrage amenzi de până la 25.000 de euro.