DISTRIBUIȚI

Un membru al unei orchestre de la un eveniment oficial din Coreea de Nord a fost văzut purtând un tricou pe care era imprimată figura liderului nord-coreean Kim Jong Un, lucru inedit şi considerat o premieră de analişti, relatează miercuri agenţia Reuters, potrivit agerpres.

În imagini difuzate marţi de Televiziunea centrală nord-coreeană, un dirijor poartă un tricou alb cu faţa lui Kim în alb-negru, în timpul unei ceremonii de inaugurare a unei expoziţii militare la care este prezent şi liderul regimului de la Phenian.


Citeşte şi: GREŞIT din nou: 50 de ani de predicții ECO-apocaliptice eșuate – Black News

„Este extrem de rar, dacă nu fără precedent ca în Coreea de Nord să se confecţioneze haine având imprimată faţa lui Kim”, a remarcat Rachel Minyoung Lee, analistă la 38 North, program al centrului american Stimpson care monitorizează Coreea de Nord.

Nord-coreenii poartă de regulă insigne cu imaginea conducătorilor lor, dar fotografiile, tablourile şi alte reprezentări de acest gen sunt tratate cu atenţie specială în această ţară, unde familia Kim, aflată la conducere de trei generaţii, este idolatrizată, scrie Reuters.

Citeşte şi: ATAC ARMAT într-un oficiu poştal din SUA! Trei oameni au murit! – Black News

„Portretele şi fotografiile liderilor (din familia) Kim sunt sacre în Coreea de Nord”, a explicat Lee. „Nu este permis să se scrie pe ele, să fie îndoite sau alterate într-un fel sau altul. În acest sens, cred că tricoul purtat de muzicanţi a fost unul special consacrat acelui eveniment, nu un tricou de purtat şi spălat în fiecare zi”, a conchis ea.