DISTRIBUIȚI

Tot mai multe persoane din Polonia sunt dispuse să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19, a declarat luni premierul Mateusz Morawiecki, după apariţia unor informaţii că unii oameni nu vor acest ser din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare, relatează Reuters, potrivit agerpres.

După ce au suspendat pentru scurt timp utilizarea sa, multe ţări europene au reluat vaccinările cu AstraZeneca, în contextul în care Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a spus că este un ser sigur. Polonia nu a suspendat în niciun moment vaccinările cu AstraZeneca, spunând că beneficiile acestui vaccin sunt mai mari decât potenţialele riscuri.


Citeşte şi: Iordania va permite tranzitul armatei americane după bunul plac

„În cursul dimineţii am primit un raport care arată că tot mai multe persoane sunt dispuse să se vaccineze, inclusiv cu vaccinul AstraZeneca”, a declarat Morawiecki într-o conferinţă de presă.

„Acest lucru arată că am luat decizia corectă atunci când nu am suspendat vaccinările cu AstraZeneca. Cu certitudine, tot mai mulţi oameni sunt dispuşi să se vaccineze cu acest vaccin”, a adăugat el.

Polonia se confruntă cu o înmulţire a numărului de infectări în contextul unui al treilea val al pandemiei determinat în special de varianta britanică, mai contagioasă, a coronavirusului.

Citeşte şi: Nikol Paşinian numeşte un nou şef de Stat Major în Armenia

Ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, a declarat luni că numărul de cazuri zilnice va continua să crească în următoarele două-trei săptămâni.

Polonia, ţară cu 38 de milioane de locuitori, a raportat 2.073.129 de cazuri de coronavirus şi 49.365 de decese.