DISTRIBUIȚI
dpa

Germania trebuie să ia măsuri urgente pentru a evita un exod masiv al evreilor din ţară, a avertizat duminică ministrul de externe Heiko Maas într-un editorial apărut în publicaţia Der Spiegel, în ajunul marcării a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz, potrivit portalului lemonde.co.il, potrivit agerpres.

Unul din doi evrei intenţionează să plece din Germania, subliniază Heiko Maas, precizând că insulte şi atacuri antisemite au loc zilnic în Germania.


Citeşte şi: Autorităţile anunţă creşterea numărului de infecţii. Vacanţa a fost prelungită în toată ţara!

Lupta împotriva antisemitismului va fi o prioritate pentru Germania, care urmează să preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene în luna iulie şi preşedinţia Consiliului Europei în noiembrie, a asigurat el.

Comunitatea evreiască şi siturile evreieşti ar trebui să fie mai bine protejate ‘peste tot în Europa’, a menţionat Heiko Maas, anunţând că Germania va furniza în acest scop în 2020 o sumă de 500.000 de euro Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Citeşte şi: Premierul chinez pleacă în Wuhan. Directorul OMS se deplasează în China

Supravieţuitorii Holocaustului se vor aduna luni la situl lagărului de concentrare de la Auschwitz pentru a marca împlinirea a 75 de ani de la eliberarea acestuia, unde Germania nazistă a exterminat peste 1,1 milioane de persoane, în principal evrei.

Germania se confruntă în ultimul timp cu o recrudescenţă a agresiunilor rasiste şi antisemite pe teritoriul său, între acestea o tentativă de atac cu o puşcă de asalt împotriva unei sinagogi plină cu credincioşi evrei la sfârşitul anului 2019 la Halle (landul Saxonia-Anhalt), când un masacru a fost evitat ca prin minune, conform portalului citat.