DISTRIBUIȚI

sursa foto:  Reuters

Numărul cetăţenilor turci care au prezentat cereri de azil în Germania a fost de 620 în luna iulie, în creştere cu 43% faţă de luna precedentă, relatează dpa, care citează un document al Ministerului de Interne german.

Dintre cererile de azil prezentate de cetăţeni turci în Germania în luna iulie au fost acceptate doar 22%, transmite şi agerpres.


În luna martie, cu puţin timp înaintea referendumului în urma căruia au fost sporite atribuţiile constituţionale ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, rata acceptării cererilor de azil ale solicitanţilor turci în Germania a urcat la 8,9%.

Citeşte şi: Martin Schulz vrea să scoată armele nucleare americane din Germania

Sevim Dagdelen, parlamentar din partea formaţiunii Die Linke, a explicat că creşterea numărului cererilor de azil a arătat că în Turcia ‘democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului s-au dus de mult timp pe apa sâmbetei’.

Dagdelen a calificat negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană drept o ‘farsă’, adăugând că asistenţa financiară preaderare de la Buxelles trebuie să fie oprită imediat.

Ankara a acuzat Germania de adăpostirea unor susţinători ai loviturii de stat eşuate din Turcia, din 15 iulie 2016, şi a cerut extrădarea lor.