DISTRIBUIȚI
AP

Numărul de delicte motivate politic a atins în 2021 în Germania cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

Potrivit datelor preliminare ale Biroului Poliţiei Federale de Criminalistică (BKA) prezentate în urma unei întrebări în acest sens formulate de un parlamentar, numărul de delicte motivate politic a crescut în 2021 în Germania cu circa 6%, ajungând la 47.303.


Citeşte şi: GE suspendă regulile privind vaccinul și testarea anti-Covid după înfrângerea lui Biden la Curtea Supremă – Black News

Această cifră marchează cel mai înalt nivel al criminalităţii motivate politic din această ţară, de când au fost introduse aceste statistici anuale, în 2001.

Dacă vor fi adăugate şi alte cazuri, ceea ce este posibil în condiţiile în care răspunsul a fost oferit la o interpelare din 5 ianuarie, cifrele finale ar putea fi chiar mai mari.

Cauza o constituie creşterea numărului de delicte care nu sunt clasificate nici de extremă stânga, nici de extremă dreapta. Oficiali din domeniul securităţii cred că climatul de tensiune socială în timpul pandemiei de coronavirus a jucat un rol.

Datele arată o uşoară scădere, de circa 6%, a infracţiunilor violente motivate politic.

Citeşte şi: Biserica Luterană din Finlanda va trebui să-şi ceară scuze poporului sami – Black News

Numărul de incidente violente care nu pot fi atribuite unei anumite părţi a spectrului politic este de asemenea notabil.

Au fost înregistrate 1.047 de infracţiuni violente comise de suspecţi pe care poliţia nu i-a putut identifica drept susţinători ai ideologiei de extremă dreapta, extremă stânga sau islamistă. Această din urmă categorie ar include, de exemplu, ideologia Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).