DISTRIBUIȚI

Numărul alertelor transmise populaţiei din oraşul Krivoi Rog a crescut semnificativ în ultimele zile, pe fondul intensificării atacurilor din partea armatei ruse, a declarat, vineri, pentru agerpres., şeful Administraţiei Raionale Militare de Stat Krivoi Rog, Evhen Sîtnicenko. Locuitorii din Krivoi Rog şi din regiune sunt avertizaţi cu privire la posibile atacuri de artilerie, dar şi aeriene.

„În ultimele două zile, într-adevăr au fost lansate alerte aeriene. Noaptea aceasta am avut nu doar alerte aeriene, ci şi atacuri cu drone venite din partea armatei Federaţiei Ruse. La fel, au avut loc şi lansări de rachete, însă sistemul nostru antiaerian le-a interceptat”, a afirmat oficialul din Krivoi Rog.


Citeşte şi: Boris Johnson a primit 510.000 de lire ca avans la memorii, în timp ce avocaţii săi costă bugetul 220.000

El susţine că atacuri asupra regiunii au loc după ce avioanele militare ruseşti intra în spaţiul ucrainean şi scanează teritoriile din apropiere de linia frontului.

„Alarme anti-aeriene avem şi atunci când avioanele lor de recunoaştere se ridică de la sol. În prima zi acţionează avioanele de recunoaştere, iar a doua zi sunt lansate atacurile. Ieri, alaltăieri au avut loc alerte, iar astăzi au început să bombardeze”, a adăugat Sîtnicenko.

Citește și: Mark Rutte vrea înăsprirea regulilor privind migraţia – Black News

Krivoi Rog, care este localitatea natală a preşedintelui Vladimir Zelenski, este al doilea oraş ca întindere al Ucrainei, cu o suprafaţă de 430 de kilometri pătraţi, şi al şaptelea după populaţie, cu peste 640.000 de locuitori. De la Nord la Sud măsoară 66 de kilometri. Este situat în apropiere de regiunile aflate sub controlul armatei ruse.