DISTRIBUIȚI
National Geographic

Cel puțin 17 persoane au fost rănite în urma unei serii de tornade care au afectat trei localități din statul american Iowa, unde mai multe clădiri au fost distruse, relatează site-ul publicației New York Times, conform mediafax.

Orașele afectate sunt Mashalltown, Pella și Bondurant. Zece oameni au fost răniți în Marshalltown, iar șapte au fost răniți la o fabrică din apropierea localității Pella.


Citeşte şi: Moscova cere ajutor online pentru rusoaica arestată în SUA

Mai multe clădiri au fost distruse în Marshalltown, un oraș cu 27.000 de locuitori, aflat la nord-est de orașul Des Moines, capitala statului Iowa.

Singurul spital din Marshalltown a fost afectat de vreme, a anunțat purtătoarea de cuvânt Amy Varcoe. Toți cei 40 de pacienți de la UnityPoint Health au fos transferați la un spital mai mare din Waterloo.

Citeşte şi: 11 oameni au murit după scufundarea unui vapor turistic în SUA

Camera de urgențe din spitalul din Marshalltown a rămas deschisă pentru a trata pacienții grav răniți în urma furtunilor, a mai anunța Varcoe, adăugând că până acum zece persoane au fost tratate.

Rod Donavon, meteorolog în cadrul Serviciului Național de Vreme, a informat că două furtuni minore au cauzat seria de tornade. Numărul total al tornadelor urmează să fie determinat.