DISTRIBUIȚI
National Geographic

Cel puţin 38 de persoane au fost rănite de o tornadă care s-a produs în provincia Antalya din sudul Turciei luni seară, a anunţat marţi agenţia de presă Dogan, potrivit agerpres.

Potrivit Xinhua, acea tornadă, formată pe mare, şi-a schimbat brusc direcţia de deplasare şi s-a îndreptat apoi spre uscat, unde a distrus culturi agricole şi numeroşi copaci.


O furtună puternică a generat ploi abundente, care au provocat pagube considerabile în regiune. Numeroase sere, locuinţe şi automobile au fost distruse. Liniile de electricitate au fost întrerupte, provocând astfel întreruperi ale furnizării de curent electric care au durat mai multe ore.

Citeşte şi: Decizie neaşteptată la Washington: Pensia foştilor preşedinţi este diminuată semnificativ

Grindină de mărimea unor nuci a fost raportată în mai anumite regiuni, unde a distrus culturi agricole şi acoperişuri ale unor sere.

Mai multe districte din provincia Antalya, inclusiv Finike, Kumluca, Demre, Kas şi Kemer, au fost sever afectate de furtună. În alte zone au fost raportate şi incendii.

Provincia Antalya reprezintă o importantă regiune agricolă a Turciei, unde se află unii dintre cei mai importanţi producători de fructe şi legume din această ţară.

Daunele provocate de furtuna de luni seară ar putea să ducă la o creştere a preţurilor alimentelor din Turcia în următoarele luni, potrivit experţilor locali.