DISTRIBUIȚI

Unirea Republicii Moldova cu România pare să fie calea cea mai sigură şi mai scurtă pentru ca cetăţenii de peste Prut să fie în siguranţă alături de toată Uniunea Europeană, subliniază luni europarlamentarul român Eugen Tomac, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook cu ocazia sărbătoririi la 27 martie a Zilei Unirii Basarabiei cu România, transmite agerpres.

„Unirea, în condiţiile respectării dreptului internaţional şi a acordului de la Helsinki, a Republicii Moldova cu România pare să fie calea cea mai sigura şi mai scurtă pentru ca cetăţenii de peste Prut să fie în siguranţă alături de toată Uniunea Europeană”, consideră Tomac.


Citeşte şi: Germania este paralizată de una dintre cele mai mari greve din ultimele decenii – Black News

„Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 ani de ocupaţie ţaristă, Basarabia a revenit în graniţele ei fireşti, fiind prima provincie românească care s-a unit cu România”, subliniază europarlamentarul român, amintind că această sărbătoare a fost instituită la propunerea sa prin legea 36/2017.

„În prezent, peste 50% din populaţia R. Moldova deţine şi cetăţenia română. Iar apropierea de România a devenit o necesitate şi o opţiune pe care nimeni nu are dreptul să o pună sub semnul întrebării”, susţine el, evocând totodată că parlamentul de la Chişinău a aprobat recent eliminarea completă a sintagmei „limba moldovenească” şi înlocuirea ei cu limba română atât în Constituţie, cât şi în toate legile din R. Moldova adoptate în ultimii 30 de ani.

Citeşte şi: Preşedintele Israelului cere oprirea ‘imediată’ a reformei judiciare – Black News

Eugen Tomac consideră că scenariul unirii nu ar trebui să lipsească de pe masă atât la Bucureşti, cât şi Bruxelles, atât timp cât Moscova nu ratează nicio ocazie de a-şi manifesta pretenţiile faţă de Republica Moldova, conform mesajuluipublicat pe pagina sa de Facebook.