DISTRIBUIȚI
© Bloomberg

Guvernatorii capitalei Tokyo şi ai prefecturilor adiacente au convenit luni să ceară guvernului central al Japoniei impunerea de noi măsuri, inclusiv un program de funcţionare mai scurt pentru baruri şi restaurante, pentru a stopa creşterea cazurilor de COVID-19, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Varianta Omicron, extrem de infecţioasă, a condus la o creştere a cazurilor de coronavirus, care se apropie de niveluri record, după ce noile contagieri au depăşit cifra de 25.000 la nivel naţional în ultimele două zile.


Citeşte şi: ‘PartyGATE’ cutremură din temelii Downing Street! Șefa unității guvernamentale privind regulile Covid a organizat o petrecere cu alcool în timpul restricțiilor de Crăciun

Guvernatoarea capitalei Tokyo, Yuriko Koike, a anunţat la o reuniune online a guvernatorilor că rata de ocupare a paturilor de spital pentru pacienţii cu COVID-19 a ajuns luni la 20%, ceea ce înseamnă că este nevoie de impunerea de măsuri suplimentare.

Capitala a alocat aproximativ 6.900 de paturi de spital pentru pacienţii cu coronavirus, dintr-un total de circa 128.000 în regiune.

Măsurile luate în considerare de guvernul nipon vor viza nouă prefecturi în plus faţă de Tokyo, a informat postul FNN.

Citeşte şi:Averea celor mai bogaţi zece oameni din lume S-A DUBLAT în timpul pandemiei – Black News

„Omicron este test foarte important pentru orice comunitate”, a declarat expertul în sănătate publică Kenji Shibuya, care coordonează eforturile de vaccinare în nordul Japoniei, adăugând că autorităţile trebuie să-şi dea seama cum să gestioneze cel mai bine pandemia menţinând în acelaşi timp activitatea socio-economică.

Scopul principal în prezent este de a accelera administrarea de doze de rapel, testarea şi distribuirea de tratamente orale pentru a preveni ca pacienţii infectaţi cu varianta Omicron să ajungă în spitalele supraaglomerate, a adăugat Shibuya.